Može li Haskić do kraja prvenstva prestići legendarnog Savu Miloševića?
Haskić sada dijeli četvrto mjesto na listi najboljih strijelaca u historiji srbijanske lige

Bh. nogometaš igra sezonu iz snova

Može li Haskić do kraja prvenstva prestići legendarnog Savu Miloševića?

S. Pašalić

Ekipa Radničkog iz Niša danas je savladala u gostima Proleter sa 3:2.

Sva tri gola za pobjedničku ekipu je postigao nevjerovatni Nermin Haskić koji je svojim trećim hat-trickom u sezoni došao do broja od 24 postignuta gola i učvrstio se na listi strijelaca.

Haskić sada bježi igraču Partizana Gomesu sedam golova i male su šanse da će do kraja prvenstva uspjeti stići bh. nogometaša na vrhu liste.

Sa današnja tri gola Haskić je izjednačio rekord dvojice igrača Partizana, Uroša Đurđevia i Leonarda da Silve Souze koji su u sezoni 2016/2017 također postigli po 24 gola.

Napadač Crvene zvezde Aleksandar Pešić je prošle sezone postigao 25 golova i Haskić bi po svemu sudeći mogao stići i njego rekord.

Samo je još nekoliko igrača koji se nalaze na listi najboljih strijelaca srbijanske lige ispred bh. nogometaša.

Saša Marković (Železnik i Crvena zvezda - 97/98), Mateja Kežman (Partizan - 99/00), Petar Divić (OFK Beograd - 00/01), Zoran Đurašković (Mladost Lučani - 01/02) su postigli po 27 golova.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Najbolji strijelac u historiji ovog takmičenja Savo Milošević koji je u sezoni 1994/1995 postigao 30 golova.

Do kraja prvenstva je ostalo još tri kola, a Nermin Haskić ima priliku da dođe do drugog mjesta najboljih strijelaca u historiji ove lige, a možda čak u nekoj ludoj kombinaciji prestigne i Savu Miloševića.

Top Komentari

K79
Al pošto on igra za Radnički iz Niša nije Robiju interesantan al da igra u Zelji to bi već bilo interesantno !
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi