Nezaustavljivi Haskić hat-trickom odveo Radnički do nove pobjede
Haskić je trenutno prvi strijelac lige sa 24 gola

Čudesna sezona za bh. fudbalera

Nezaustavljivi Haskić hat-trickom odveo Radnički do nove pobjede

S. Pašalić

Nogometaši Radničkog iz Niša su odigrali prvu utakmicu 34. kola srbijanske Super Lige u gostima protiv Proletera i stigli do pobjede rezultatom 3:2.

Radnički se nalazi na drugom mjestu i trenutno je jedini pravi konkurent Crvenoj zvezdi u borbi za naslov prvaka u Srbiji, pa su i u ovoj utakmici željeli osvojiti sva tri boda.

Ipak, stvari nisu krenule po planu nakon što je u 31. minuti Srđan Vujaklija doveo Proleter u vodstvo od 1:0, a bio je ovo i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku je Radnički u kratkom vremenskom periodu stigao do preokreta i to preko Nermina Haskića koji je postigao oba gola.

Haskić je prvo u 50. minuti postigao gol za 1:1, a samo četiri minute kasnije postigao je i svoj drugi gol za vodstvo Radničkog od 2:1.

Domaći su ipak stigli do izjednačenja u 61. minuti kada je Nemanja Čović pogodio za 2:2.

Međutim Radnički u 71. minuti ponovo stiže do vodstva, a strijelac je bio ponovo Nermin Haskić koji je stigao i do hat-tricka.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Radnički je tako ostvario jako bitnu pobjedu i sada ima 45 bodova, dok Crvena zvezda na prvom mjestu ima 48 bodova i utakmicu manje.

Haskić je sa nova tri gola još više pobjegao konkurenciji. Trenutno predvodi listu strijelaca sa 24 gola, a najbliži pratitelj mu je Gomes iz Partizana sa 17 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi