Može li prijedlog Tuzla Cityja za nastavak sezone zaživjeti i u praksi?

Prvo Kup, a zatim prvenstvo

Može li prijedlog Tuzla Cityja za nastavak sezone zaživjeti i u praksi?

A. Čaušević

Da li će se nastaviti Premijer liga ili će se sezona završiti za zelenim stolom bit će ili bi barem trebalo biti poznato naredne sedmice. 

Nekoliko klubova se jasno i glasno zalaže za nastavak, nekoliko je neodlučno, dok su neki protiv. Dakle, podjela ima. Poznavajući situaciju u BiH to je sasvim očekivano, pa će, kakva god odluka bude sigurno biti nezadovoljnih.

FK Željezničar je iznio nekoliko konkretnih prijedloga za završetak sezone. Klub s Grbavice su već podržali NK Široki Brijeg, FK Tuzla City i FK Velež.

Konkretan prijedlog za završetak sezone ima i FK Tuzla City. Tuzlanski klub je i na jučerašnjem sastanaku klupskog rukovodstva ostao pri stavu da se sezona može završiti.

U Tuzla Cityju su mišljenja da se prvo treba odigrati Kup BiH, a zatim okončati ligaški dio takmičenja. Koliko je to izvodivo u praksi? Uzimajući u obzir datume i epidemiološku sliku čini se realnim.

Kako u RS-u fudbala neće biti prije 1. jula, a u završnici Kupa BiH igraju klubovi iz Federacije Tuzla City predlaže da Željezničar, Zrinjski, GOŠK i Široki Brijeg od 20. do 26. juna odigraju polufinalne duele i finalni susret.

Prije toga bi bilo neophodno da i Krizni štab civilne zaštite FBiH da zeleno svjetlo profesionalnom sportu, što je s obzirom na konstantno ublažavanje mjera i izuetno povoljnu epidemiološku sliku pitanje dana.

Preostalih 11 kola bi se igralo u julu i početkom augusta, tačnije od 1. jula do 5. augusta. Ovakvom scenariju u prijedlog ide i moguće prolongiranje krajnjeg roka za završetak sezone (2. august prema trenutnoj situaciji op.a.).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Premijerligaški klubovi sa cijelog prostora BiH će od ponedjeljka moći početi s treninzima. Prije toga će biti ili su već testirani na koronavirus kao što je slučaj s Tuzla Cityjem. Tako bi imali minimalno četiri sedmice za pripremni period.

Pred čelnicima NFSBiH i klubovima je nekoliko izuzetno važnih i neizvjesnih dana. Sat otkucava i konačna odluka se mora donijeti pa će neko prije ili kasnije morati preuzeti odgovornost i "presuditi".

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1582302321
Hiljadu nacina postoji, ali mafija pitara i borca to ne zele
10 12
tcity055
Svi oni koji budu insistirali na nastavak PL moze im se desiti Petroviceva sudbina. Jake su ove snage koje zele prekid.
8 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi