Mreže mirovale u velikom derbiju u Mostaru

Napadači nisu bili rasporaženi

Mreže mirovale u velikom derbiju u Mostaru

Samir Mlaćo, foto: V. Bernadić

U velikom derbiju 4. kola Prve lige FBiH danas su Mostaru na stadionu Rođeni snage odmjerili Velež i Olimpik. Završilo je 0:0, iako je veliki broj navijača mogao vidjeti dosta dobrih šansi, međutim napadači nisu bili raspoloženi.

Velež je bio bolji u prvom poluvremenu, imao nekoliko sjajnih prilika, a prvi je zaprijetio u osmoj minuti Behram, no lopta odlazi pored gola Bandovića. Šest minuta kasnije Ćosić upošljava Cvijanovića, a ovaj izlazi pred golmana Bandovića i ne pogađa.

U 21. minuti Fajić se dobro snalazi, šutira glavom  iz teške situacije, ali lopta pogađa vanjski dio prečke.
Olimpik je pred sami kraj prvog poluvremena došao do svoje igre, a sjajnu šansu početkom drugog poluvremena propustio je Pehar koji je šutirao preko gola iako je isti bio prazan nakon nesporazuma golmana Bobića i zadnje linije domaćih.

Gosti su u tim momentima imali više loptu u svom posjedu, a Rođeni su teško dolazili u priliku da ugroze Bandovića.

U drugom poluvremenu vidjeli smo dosta prekida, opao je tempe igre i izostala su uzbuđenja.

Četiri minute prije kraja zatresao se vanjski dio mreže gostiju. Cvijanović je šutirao, ali nije bio precizan. Ostalo je 0:0 i sigurno da bodom mogu biti zadovoljniji gosti iz Sarajeva.

FK Velež - FK Olimpik 0:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Velež: Bobić, Biševac, Zvonić, Mujezinović, Ćosić, Cvijanović, Behram, Mrgan, Fajić, Brandao, Ferreyra.

FK Olimpik: Bandović, Pehar, Uzelac, Osmanović, Muminović, Džafić, Jusufi, Beširević, Sadiković, Stojanović, Drljević.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ANTIANTIFFA
Velež, danas Vehlež, trebalo je ugasiti kada se i jugoslavija raspala, dok su bili u režimu, i dok su bili miljenici vlasti, sa petokrakom na čelu, i kao najveci komunisti sve je štimalo i sve je bilo kako treba, danas tavore u drugoj ligi i na silu nesto pokusavaju, takodjer ne treba zaboraviti izljeve njihovih navijaca protiv bh. klubova, gdje su se redovno naghuzivali Zrinjskom i Širokom a protiv ostalih bh. klubova ginuli na terenu, pa su tako jedne sezone upravo Zrinjskom na taj nacin gurnuli titulu u ruke, najodvratniji i najomrazeniji klub u citavoj BIH definitivno ...
25 74
Begluk
Jesu naporni sa ovim Veležom amaterski klub po svim nivoima a to se trti reko bi covjek u rangu su sa vodecim ekipama premijer lige
24 51

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi