Muhamed Bešić konačno opet "svoj"

Podsjeća na najbolje dane

Muhamed Bešić konačno opet "svoj"

A. Čaušević

Muhamed Bešić ima 29 godina i sigurno je da još uvijek može odigrati nekoliko vrhunskih sezona.

Bešić se prije nekoliko sedmica vratio u Ferencvaroš kojeg je napustio na ljeto 2014. godine u transferu u Everton.

Protekla godina za iskusnog veznjaka je bila za zaborav. U Evertonu je bio na marginama, Carlo Ancelotti uopšte nije računao na njegove usluge, a nakon isteka ugovora poslao je slobodan.

Imao je ponuda iz Turske, ali se na kraju odlučio za Ferencvaroš gdje je ponovo počeo da pronalazi sebe i pokazuje karakteristike koje su ga krasile tokom karijere.

Ferencvaroš je u nedjelju gostovao Paksu i upisao je trijumf s 1:3, a Bešić se po prvi put od povratka našao u startnoj postavi.

Bešić je odigrao nešto manje od sat vremena, a opet je bio "svoj". Borbenost, trka, i zalaganje su samo neke od stvari koje je pokazao.

U prvom poluvremenu je požutio, a zamijenjen je u 63. minuti. Na startu drugog dijela imao je sjajan pas kojeg Uzuni nije pretvorio u gol.

Nakon promašaja Bešić je bio vidno razočaran što njegov saigrač nije uspio zatresti mrežu. Sažetke meča uz neke od Bešićevih poteza pogledajte ovdje.

Povratak veznjaka u takmičarsku formu svakako bi predstavljao i veliku stvar za bh. reprezentaciju jer igrač Bešićevog kalibra sigurno ima mjesta u našem nacionalnom timu.

Inače, osim Bešića u startnoj postavio igrao je i Eldar Ćivić, dok je Adnan Kovačević priliku za igru dobio u posljednjim minutama.

Promo

Top Komentari

nedoni46
Sa engleske na madjarsku ligu ti je isto ko kad ides na fakultet a nisi dovoljno dobar, pa se vratis u osnovnu da zakucas.
6 16
King_Kenny
...odmah zuti karton po obicaju,garant neki od njegovih cuvenih bespotrebnih klizecih startova...voli covjek klizeci uletjeti nego ista...on da je valjao makar bi ga jedan od onih 5 trenera Evertona koji su se tamo promijenili dok je on bio u klubu ubacili da odigra bar jednu utakmicu,pa makar i prijateljsku...
3 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi