Raščić: Begić nas nije zvao

"Nije bilo telefonske sjednice"

Raščić: Begić nas nije zvao

A. Čaušević

Još jedan sastanak fudbalske vlade BiH je bio uzalud. Zmajevi će još neko vrijeme pričekati na izbor novog selektora.

U izjavi nakon prekinute sjednice potpresjednik NFSBiH, Milorad Sofrenić, je za novi neuspješan pokušaj izbora okrivio Elvedina Begića, aktuelnog predsjednika krovne kuće bh. fudbala.

Sofrenić je kazao kako je Begić svojim nezvaničnim stavom izvršio opstrukiju imenovanja selektora te da je utjecao na bošnjačke članove IO.

Oštar prema Begiću je bio i Vico Zeljković.

"Begić je telefonski pozvao članove IO sa bošnjake strane i inzistirao na stavovima da to nije bošnjački stav. Danas ih na sjednici to pitam, zbog čega je Begić predstavnik Bošnjaka? Na kraju smo procijenili da nema potrebe da idemo na glasanje. Postojala je određena volja da se izglasa da Petev bude selektor, ali radi razumijevanja tih ljudi, pomjerili smo nekoliko dana ili sjednica", rekao je Zeljković.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Fotoreporter portala SportSport.ba uspio je zabilježiti i trenutak kada Muhidin Rašćić govori kako nije bilo telefonoske sjednice s gospodinom Begićem i da nije upoznat s tim.

Trenutno je teško dati bilo kakvu prognozu kada bi trebao biti poznat novi selektor.

Promo

Top Komentari

realista1982
Jadni smo mI ko nam fudbalom upravlja fuj...
6 0
PRESEDAN
Zvao je kad se trebala prekinuti liga,i on i Džemiđić.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti