Mulahusejnoviću uručen trofej za najboljeg strijelca Prve lige Slovenije

Pružao sjajne partije

Mulahusejnoviću uručen trofej za najboljeg strijelca Prve lige Slovenije

A. Beganović

Nekadašnjem mladom reprezentativcu naše zemlje, Nardinu Mulahusejnoviću uručen je pehar namijenjen najboljem strijelcu slovenačkog elitnog fudbalskog ranga.

Iza mladog 23-godišnjeg napadača je najbolja sezona u karijeri, a Mulahusejnović je svojim dobrim partijama skrenuo pažnju mnogobrojnih klubova pa ne bi bilo iznenađujuće da već ovog ljeta napusti Sloveniju.

U prošloj sezoni je za Koper odigrao 34 prvenstvena meča i pritom je postigao 14 pogodaka što mu je bilo dovoljno za titulu najboljeg "topnika" Prve lige Slovenije.

Postigao je Mulahusejnović i dva pogotka u Kupu Slovenije te jedan u razigravanju za ostanak u društvu najboljih, a u prvenstvu je imao i dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Inače, seniorsku karijeru ovaj bosanskohercegovački napadač je počeo u Bratstvu iz Gračanice odakle je otišao u Zrinjski. Plemići su ga svojevremeno posudili GOŠK-u iz Gabele, a zatim i prodali Mariboru.

U najtrofejnijem slovenačkom klubu se zadržao do ljeta prošle godine kada je prešao u Koper i ispostavilo se da je napravio sjajan potez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti