Murić oduševio na golu Kosova: "Nadam se iskreno da je Guardiola ovo gledao"
Talentovani golman je branio 90 minuta protiv Azerbejdžana i sačuvao je mrežu, a Kosovo se plasiralo u Ligu C u Ligi nacija

Debitovao za Kosovo

Murić oduševio na golu Kosova: "Nadam se iskreno da je Guardiola ovo gledao"

Edmir Škorić

Mladi golman Manchester Cityja Arijanet Murić debitovao je za Kosovo.

On je na golu Kosova branio 90 minuta u 4:0 pobjedi nad Azerbejdžanom, a njegova selekcija izborila je plasman u Ligu C u Ligi nacija.

"Jako sam sretan, ovo je poseban trenutak za mene. Mogu da budem zadovoljan kako sam branio, kako smo igrali i šta smo na kraju napravili", rekao je Murić, dodavši:

"Isto tako sam sretan što sam u ovoj dobi uspio da debitujem za Kosovo. Ne znam, nadam se da je i Pep Guardiola gledao ovu utakmicu", uz smijeh je dodao mladi Murić.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Činjenica je ipak da je Pep o njemu pohvalno govorio i čak ga je jedno vrijeme postavio za drugog golmana, pa je imao tu čast da bude rezerva Edersonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi