Iskusni bh. napadač s dva gola režirao iznenađenje noseći traku u čast Ukrajine

Mešanović odigrao sjajan meč

Iskusni bh. napadač s dva gola režirao iznenađenje noseći traku u čast Ukrajine

E. Čaušević

Fudbaleri poljske Termalice večeras su u gostima sa 2:1 šokirali Cracoviju u meču 23. kola Ekstraklase.

Termalica je uspjela da dođe do nova tri boda, a junak večerašnje utakmice bio je bh. napadač Muris Mešanović.

Mešanović je postigao oba gola za svoj tim u razmaku od samo tri minute. Bh. napadač je na scenu stupio u 39. minuti kada je zabio gol za 1:0 na asistenciju Radwanskog.

Samo tri minute kasnije Mešanović je ponovo u centru pažnje. Gosti su sjajno kombinovali u kaznenom prostoru, a Wlazlo na kraju dodaje loptu Mešanoviću koji lagano pogađa praznu mrežu za 2:0.

Sudija je prvobitno poništio pogodak jer je pomoćnik signalizirao ofsajd, ali nakon reakcije iz VAR sobe gol bh. napadača je priznat.

Oglasi

Domaći su početkom drugog poluvremena preko Loshaja smanjili na 2:1, ali je to bilo sve što su uspjeli da urade u ovom meču.

Termalica je ostala posljednja na tabeli sa 19 bodova, dok je Cracovia na sedmom mjestu i ima 31 bod.

Mešanović se u centru pažnje našao i zbog činjenice da je nosio večeras traku u bojama zastave Ukrajine, te je na taj način pružio podršku narodu ove zemlje koji je u ratu s Rusijom.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Ovu traku nosili su igrači oba tima u znak solidarnosti s narodom Ukrajine koji ovih dana proživljava jako teške trenutke.

Top Komentari

user642
**** me je za tiket od 260 KM. Hvala ti Mesanovicu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi