Mujezinović potpisao za regionalnog velikana koji propada iz dana u dan

Nalaze se na dnu tabele

Mujezinović potpisao za regionalnog velikana koji propada iz dana u dan

E. Škorić

Bivši fudbaler Željezničara i Veleža, Mustafa Mujezinović, ponovo je promijenio klub.

Mujezinović je 2019. godine stigao u FK Željezničar iz Veleža kao igrač koji obećava. Nakon dvije sezone napustio je Plave i otišao u Srbiju gdje je igrao za Novi Pazar, a već godinu dana živi u Sjevernoj Makedoniji.

Prvo je potpisao za Shkendiju u januaru 2023. godine, a samo šest mjeseci kasnije prelazi u Gostivar. U samo godinu dana Mujsezinović je našao i treći klub u Sjevernoj Makedoniji.

Pojačao je redove Vardara iz Skoplja. On će u Vardaru igrati na posudbi, a zanimljivo da će debitovati protiv svog kluba Gostivara.

Ovo je drugi transfer koji su ove zime izvršili dva makedonska kluba. Prethodno je Gostivar doveo Niyaza Yusufija iz Vardara.

Mujezinović je karijeru počeo u Olimpiku. Prve seniorske minute imao je u visočkoj Bosni, a put ga je potom preko Olimpika i Njemačke nosio do dresa konjičkog Igmana, te ponovo visočke Bosne.

U januaru 2017. godine Mujezinović pravi transfer u Velež. To se ispostavio kao pravi potez jer je zablistao u dresu Rođenih među kojima je odigrao 59 utakmica uz 10 postignutih golova i 10 asistencija.

Nakon toga je na Grbavici odigrao 81 meč sa učinkom od šest golova i osam asistencija Inače, Vardar je zakovan za dno sa samo 17 bodova nakin 18 kola i prijeti mu ispadanje, dok je Gostivar peti na tabeli.

Vardar je odavno u velikim problemima, ali ipak se radi o velikanu makednskog fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi