Na Apeninima i više nego zabrinuti: Bosna i Hercegovina Azzurrima "gostuje" van granica Italije?

Prvo kolo Lige Nacija

Na Apeninima i više nego zabrinuti: Bosna i Hercegovina Azzurrima "gostuje" van granica Italije?

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina je posljednji meč takmičarski meč odigrala sredinom novembra kada je u gostima pobijedila Lihtenštajn s 0:3. Bilo je to u posljednjoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. 

U međuvremenu Dušan Bajević je postao novi selektor, ali zbog pandemije koronavirusa još nije debitovao na klupi popularnih Zmajeva. Trebalo je to biti u martu u baražu za EP, ali je isti pomjeren za jesen.

UEFA je odlučila da se prvo igraju utakmice Lige nacija, a prvi meč kojeg će bh. reprezentacija igrati nakon deset mjeseci bit će gostujući duel s Italijom u prvom kolu.

Taj susret će se igrati 4. septembra. Prethodno je dogovoreno da će se igrati na stadionu Artemio Franchi u Firenci, međutim posljednje informacije iz Italije govore da će doći do promjene stadiona.

Pozivajući se na printano izdanje lista Gazzetta dello Sport Tuttomercato navodi da postoji velika mogućnost da se utakmice odigra van Italije. Mogućnost je to koja se uopšte ne isključuje jer se zbog aktuelne situacije s Covidom 19 ne može igrati u Firenci.

Potražite više informacija na temu Serie A:

FIGC je već kontaktirao UEFA-u i tražio instrukcije kako organizovati utakmicu na neutralnom terenu. Italijanska vlada je uzela i vremena da još donese konačnu odluku da li dati zeleno svjetlo uz nadu da će opasti broj zaraženih.

Ministri Spadafora i Speranza se još nadaju da će se meč igrati u Firenzi, međutim nešto više od mjesec prije utakmice Italijani definitivno razmišljaju o drugom stadionu.

Top Komentari

Darkwood
Sta kažeš zabrinuti hahahhahhahahh i jos jednom hahhahahah. Volim Bosnu moju ali molim vas ne gušite sa bezveze vijestima. Zabrinutost hahhaha
3 1
Leo
Ove male greške u pisanju su najiritantnije
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti