Na današnji dan prije 19 godina Milan je osramotio Inter za sva vremena

Nevjerovatna pobjeda Rossonera

Na današnji dan prije 19 godina Milan je osramotio Inter za sva vremena

Endin Čaušević

Jedan od najvećih italijanskih derbija je sigurno okršaj Intera i Milana koji je poznat pod nazivom Derby della Madonnina.

Inter i Milan su nam u prošlosti ponudili veliki broj strašnih mečeva, ali jedan od njih se posebno izdvaja. Navijači Intera sigurno svim silama pokušavaju zaboraviti 11. maj 2001. godine kada su doživjeli veliku sramotu u derbiju protiv Milana.

S druge strane navijači Milana ponosno pamte taj okrša i u debatama s fanovima Intera sigurno da je taj meč jedan od glavnih argumenata za njih oko toga ko je bolji.

Naime, na današnji dan prije 19 godina na Meazzi su igrali Inter i Milan u meču 30. kola Serije A. Tada su Rossoneri šokirali gradskog rivala i slavili su s nevjerovatnih 6:0 što je jedna od najvećih blamaža u historiji Intera.

Milan je poveo već u trećoj minuti kada je gol postigao Gianni Comandini. Isti igrač bio je strijelac i u 19. minuti za 2:0 što je bio rezultat prvog dijela i ništa nije slutilo da će Inter doživjeti katastrofu.

No, već početkom drugog dijela Milan je zabio i treći gol, a ovaj put strijelac je bio Federico Giunti. Potom je na scenu stupio Andriy Shevchenko sa dva gola, a konačnih 0:6 postavio je Serginho u 81. minuti.

Te sezone Scudetto je osvojila Roma koja je imala dva boda više od Juventusa. Inter je bio peti, a Milan tek šesti i oni su uspjeli osigurati mjesta koja vode u kvalifikacije tadašnjek Kupa UEFA.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U spomenutoj utakmici za Milan su igrali: Rossi, Helveg, Costacurta, Roque Junior, Maldini, Kaladze, Giunti, Gattuso, Serginho, Comandini i Shevchenko, dok su za Inter nastupili: Frey, Šimić, Blanc, Ferrari, Zanetti, Gresko, Di Biago, Dalmat, Farinos, Recoba i Vieri.

Na klupi Milana bili su Guly, Leonardo, Jose Mari, Abbiati, Sala, Boban i Pablo Garcia, a rezerve Intera su bili Cauet, Seedorf, Ballotta, Macellari, Derrante, Pacheco i Šukur.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti