Na klupu Cagliarija dolazi iskusno ime

Već su uspostavljeni kontakti

Na klupu Cagliarija dolazi iskusno ime

U Cagliariju, po svemu sudeći, neće još dugo tragati za novim trenerom.

Tim sa Sardinije je prvih mjeseci bio hit u Serie A, međutim u posljednje vrijeme stvari ne idu najbolje i ceh za loše rezultate na kraju je platio Rolando Maran.

Bilo je to više-manje i očekivano imajući u vidu da je Cagliari posljednji put slavio još 2. decembra u duelu sa Sampdorijom, a na Maranovo mjesto bi, najvjerovatnije, mogao stići iskusni Walter Zenga.

Tako barem tvrde Italijani, navodeći kako je rukovodstvo Cagliarija već uspostavilo kontakte sa 59-godišnjim stručnjakom koji je u posljednje vrijeme vodio Veneziju i Crotone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kroz dosadašnju trenersku karijeru Zenga je u domovini još trenirao Sampdoriju, Palermo, Cataniju, vodio je i FCSB (bivša Steaua), Wolverhampton, a dugo vremena bio je i na Bliskom istoku.

Cagliari je danas na 11. poziciji u Italiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi