Rolando Maran više nije trener Cagliarija

Nakon serije od 12 mečeva bez pobjede

Rolando Maran više nije trener Cagliarija

E. Čaušević

Fudbaleri Cagliarija poraženi su na svom terenu za vikend od Rome sa (3:4) u meču 26. kola italijanske Serije A.

Roma je u fantastičnoj utakmici uspjela da dođe do pobjede i važna tri boda u borbi za mjesto koje na kraju sezone vodi u Ligu prvaka. Cagliari je u prvom dijelu bio najprijatnije iznenađenje, ali su već neko vrijeme u velikom padu forme.

Klub sa Sardinije sada je na 11. mjestu sa 32 boda i već neko vrijeme ne zna za pobjedu. Čelnici kluba odlučili su da nešto mijenjaju, a naravno prvi koji je platio ceh je trener Rolando Maran.

Nakon serije od 12 utakmica bez pobjede odlučeno je da se Maranu zahvale na saradnji, te on više nije trener Cagliarija. Njegovo mjesto preuzet će privremeno rezervni trener Max Canzi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Predsjednik kluba Tommaso Giulini održao je sastanak s Maranom i poručio mu je da je najbolje da prekinu saradnju što je klub sinoć zvanično i potvrdio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi