Na Kosovu uvjereni u uspjeh: Možemo na EP!
Iza Kosova je serija zaista uspješnih utakmica. Ipak, protivnici im nisu bili jaki, pa će tek sad imati prave izazove (Foto: EPA)

Ademi smatra da reprezentacija ima kvalitet

Na Kosovu uvjereni u uspjeh: Možemo na EP!

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Kosova igraće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u grupi sa Engleskom, Češkom, Bugarskom i Crnom Gorom.

Nakon žrijeba oglasio se prvi čovjek FS Kosova Adem Ademi koji vjeruje u uspjeh i plasman na EP.

"Grupa je jako zanimljiva, a vjerujem i prolazna. Smatram da imamo kvalitet i mislim da ćemo doći do jednog od prva dva mjesta u grupi. Rivali su jaki, ali mi smo u seriji pobjeda i velikog napretka", rekao je Ademi za Koha ditore, te je dodao:

"Dobili smo grupu koja nam odgovara. Uvjeren sam da imamo kvalitet da kroz kvalifikacije ostvarimo plasman na EP".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kosovo također ima šansu da se domogne prvenstva Evrope jer su kao prvi završili u grupi Lige nacije, a u grupi u kojoj bi igrali za EP su još Gruzija, Bjelorusija i Makedonija.

Top Komentari

Gladijajator iz mraka
Ti živiš u oblacima mala....
9 1
kikiriki
A JOJ...STA BI OVAJ TRENER REKO DA TRENIRA REPKU BiH;;;JA MSILIM DA BI REKO DA CE BiH PITI PRVAK EVROPE hehe MALO SALE SMOJE STARNE...
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi