Na Marakani pakao i ludnica, 148. derbi još čeka početak

Huligani na sceni

Na Marakani pakao i ludnica, 148. derbi još čeka početak

Na stadionu Marakana koji od nedavno nosi ime Rajka Mitića Crvena zveda i Partizan trebali su se sresti po 148. put.

Duel vječitih beogradskih rivala trebao je od 18 sati početi na najvećem stadionu u Srbiji, a neredi koji su na stadionu izbili neposredno pred početak utakmice odložili su njen start. 

Sve je počelo fizičkim obračunom navijača dva kluba na istočnoj tribini stadiona “Rajko Mitić”, a potom su se neredi prenijeli i na ostale tribine Zvezdinog stadiona. 

Kada je policija pokušala da interveniše navijači su pripadnike snaga sigurnosti doslovno izbacili napolje, a snage reda su se potom na stadion vratile s pojačanjem nakon čega su ih huligani zasuli stolicama…

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Za to vrijeme najbolji srbijanski sudija, Milorad Mažić, fudbalere oba kluba je poslao u svlačionicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.