Na Pecari je sve u igri

Zaostali mečevi 4. kola

Na Pecari je sve u igri

Admin Čaušević

Dva zaostala meča 4. kola Premijer lige između Širokog Brijega i Sarajeva, odnosno Zrinjskog i Zvijezde 09 su na programu danas.

Na Pecari će snage odmjeriti Široki Brijeg i Sarajevo. Domaći su pod imperativom pobjede, dok gosti kao i na svako gostovanje i ovaj put ne dolaze s bijelom zastavom i sigurno će imati veliki motiv za trijumf.

Širokobriježani na na svom stadionu igraju promjenljivo ove sezone. Pecara više nije neosvojiva tvrđava pa se bh. prvak koji i uvom duelu neće nastupiti u najjačem sastavu ima puno pravo nadati pozitivnom rezultatu tako da je u večerašnjem okršaju sve u igri.

"Situacija u kojoj se nalazimo nam nalaže da od prve minute krenemo na pobjedu. Znamo šta nam nosi utakmica, s eventualna tri boda bili bismo bliže gornjem dijelu tabele, mada smo ujedno i svjesni protiv koga igramo. Neće biti nimalo lako. Oni su šampioni, i sada igraju dobro, prvi su, tako da...", kazao je trener Širokobriježana Denis Ćorić.

Husref Musemić od ranije ima problema sa povreda, a posljednji u niz povrijeđenih je Benjamin Tatar koji će propustiti večerašnji okršaj te je upitan i za subotnji sarajevski derbi. Pozitivna stvar je povratak Dušana Hodžića. 

Pod Bijelim brijegom Zrinjski će biti domaćin Zvijezdi 09. Plemići su apsolutni favoriti u ovom duelu te se sve osim trijumfa domaćih može smatrati iznenađenjem.

"Imali smo dovoljno vremena da se dobro pripremimo protiv ekipe koja se nalazi tu gdje se nalazi i po igrama koje su pružili možda to i nije realno stanje. Gledali smo ih i analizirali i nije to loša ekipa. Imali su par gostovanja koja su minimalno gubili i zaslužili su puno više. Imali su domaće mečeve gdje također nisu uopšte loše igrali. To je ekipa koju nećemo podcijeniti i oni zaslužuju naš respekt", rekao je Hari Vukas u najavi utakmice te dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Tri boda su imperativ. Smatram da smo mi kvalitetniji, igramo na domaćem terenu i pobjeda je ono što se nameće i što bi realno trebalo biti, ali naravno to treba pokazati i zaslužiti na terenu".

Meč u Mostaru počinje u 19 sati, a onaj na Pecari sat vremena kasnije.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MSOZ101
ZA BORDO BIJELE BOOJEE I SAARAAAJEEEVOOO GRAAAD
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti