Nagrada za dobre partije: Benzema dobija novi ugovor u Realu

Ostaje do 2022. godine

Nagrada za dobre partije: Benzema dobija novi ugovor u Realu

Francuski napadač Karim Benzema dobit će novi ugovor u Real Madridu, prenose španski mediji.

Benzema je računajući prošlu i početak ove sezone vjerovatno najbolji igrač Reala i bilo je za očekivati da će mu klub produžiti ugovor iako on ima već 31 godinu.

Benzemi aktuelni ugovor ističe na ljeto 2021. godine, ali će isti biti produžen na dodatnih godinu dana i fudbaler će godišnje zarađivati 11 miliona eura.

Ovo definitivno znači da će Karim, barem onaj ozbiljni dio karijere, okončati u Realu obzirom da će po isteku ovog ugovora već imati 34 godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je odlaskom Cristiana Ronalda iz Reala konačno dobio više slobode u igri što se osjeti i na njegovoj statistici. Prošle sezone je upisao 30 golova u svim takmičenjima, a ove je do sada već postigao šest.

U Real je stigao prije tačno 10 godina, s klubom osvojio četiri Lige prvaka i sigurno je već sada živa legenda Kraljeva.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi