"UEFA-u nije briga za igrače, oni se brinu samo o svojim džepovima i više ne smijemo da šutimo"

Žestoke kritike Courtoisa

"UEFA-u nije briga za igrače, oni se brinu samo o svojim džepovima i više ne smijemo da šutimo"

E. Čaušević

Belgijski golman Thibaut Courtois kritikovao je žestoko UEFA-u nakon što je tek završena Liga nacija.

Belgija se nije proslavila na završnom turniru ovog takmičenja i na kraju je osvojila tek četvrto mjesto.

Ova selekcija jučer je poražena u meču za treće mjesto od Italije sa 2:1, a nakon utakmice u centru pažnje našao se Courtois zbog svoje izjave.

Iskusni golman kritikova je žestoko UEFA-u zbog paklenog rasporeda koji imaju fudbaleri koji igraju za klubove iz liga petice i svoje reprezentacije, te je poručio da je toj organizaciji bitan samo novac.

"Moramo biti iskreni i reći da je u ovoj igri bitan samo novac. Igrali smo ovu utakmicu zato što to UEFA-i donosi dodatni novac. Pogledajte koliko su obje ekipe promijenile početni sastav samo da se neki igrači odmore jer igramo zaista previše utakmica", rekao je Courtois i dodao.

"Sada imate to novo takmičenje Konferencijsku ligu i uvijek je isto samo se pojavljuju nova takmičenja. Mogu se ljutiti koliko hoće što neki klubovi žele Superligu, ali se oni ne brinu o igračima i brinu se samo o svojim džepovima. Sad čujemo da žele da se svake godine igra ili Svjetsko ili Evropsko prvenstvo. Kada ćemo mi dobiti odmor? Nikad".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Courtois smatra da je bilo bespotrebno da se igra ta utakmica za treće mjesto Lige nacija jer reprezentacijama ne donosi ništa, a igračima samo dodatni umor. Također, smatra da će biti sve više povreda kod igrača.

"Najbolji igrači će sve češće da budu povrijeđeni i van terena. Treba se o tome malo više brinuti jer mi nismo roboti. Sve više utakmica imamo, a sve manje odmora i nikoga nije briga za nas. Iduće godine u novembru igramo SP, a onda moramo igrati u klubovima do kraja juna. Niko ne brine o nama i nije dovoljno da odmaramo godišnje tri sedmice. Ne smijemo da šutimo jer ako to uradimo sve će ostati isto", dodao je Courtois.

Top Komentari

Śmeker007
U pravu je covjek nema sta, a sad ce neki reci hajde sta seres zaradjujes milione, pa ljudino nije on kriv kada je dobar golman i onda mu te silne pare nude, pa niko to od nas ne bi odbio ama bas niko..
10 2
denimen9
U pravu je Perez bio, Super Liga je spas nogometa
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi