Najbolji strijelac 1. lige FBiH odlazi u januaru, Veležu rekordno obeštećenje?
Ako je vjerovati pisanju uglednog rumunskog sportskog portala, uskoro bismo mogli svjedočiti historijskom transferu koji bi srušio rekord u BiH

Rumunski Telekom Sport o Nusmiru Fajiću

Najbolji strijelac 1. lige FBiH odlazi u januaru, Veležu rekordno obeštećenje?

Napadač Veleža Nusmir Fajić iza sebe ima polusezonu za pamćenje u 1. ligi Federacije Bosne i Hercegovine, u kojoj je na 14 odigranih utakmica postigao čak 18 golova.

Shodno tome, iskusni Fajić je ponovo dospio u centar pažnje ne samo bh., već i brojnih inostranih medija kojim ovaj nesvakidašnji poduhvat nije promakao.

Tako se danas rumunski Telekom Sport (T mobile) prisjetio Fajićeve neuspješne epizode u Craiovi, za koju danas nastupa Elvir Koljić, te donio vrlo zanimljivu informaciju koju, ipak, treba uzeti sa rezervom.

U članku koji nosi naziv "Je li Craiova prelako odustala od Fajića? Otišao je, pretvorio se u najboljeg strijelca, a Kinezi mu nude milione", Telekom Sport piše da Nusmir Fajić ima ponudu da u januaru ode u Kinu za obeštećenje od čak 1.5 milion eura.

Za Fajića je, navodno, zainteresovan kineski Dalian koji sa klupe predvodi Dželaludin Muharemović, nekadašnji trener Veleža. Isti izvor tvrdi da mu je napadača Veleža preporučio Nenad Starovlah. Ovaj klub je nedavno ispao u treću ligu, pa se stoga priča ipak čini kao naučna fantastika.

Nusmir Fajić već ima iskustva igranja u Kini gdje je od 2016. do 2017. godine nastupao za Xinjiang Tianshan Leopard, odakle je i prešao u Craiovu. U rumunskom klubu je odigrao samo pet utakmica, bez gola i asistencije, te e nakon toga vratio u BiH i potpisao za Krupu. Od ljeta je član Veleža u kojem je u potpunosti oživio svoju karijeru i počeo igrati najbolji fudbal svog života.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Fajić ima 31 godinu a ugovorom je za Velež vezan do kraja sezone. Nedavno se pisalo da su interes za njega pokazali Tuzla City i jedan austrijski klub, a šta će biti od svega saznat će se vrlo brzo.

Inače, treba podsjetiti da je Velež poručio da će u januaru zadržati Fajića i ostatak glavnih fudbalera, ali ponudu o kojoj pišu Rumuni sasvim sigurno ne bi mogao odbiti niti jedan bh. klub. Za sada je rekordni izlazni transfer iz Premijer lige bio kada je Gojko Cimirot prešao iz Sarajeva u PAOK za 1.3 miliona eura.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Đuka
Velez ne postoji!
18 97
velez mo
IDUCE GODINE MUJEZINOVIC,COSIC,OVCINA IMA DA VRIJEDE BAREM PO 5 MILIONA,I IZ VELEZA U LIGE PETICE
29 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi