Ni blizu Srba i Hrvata: Zvuči nevjerovatno ko je najskuplji Bosanac u januaru, cifra je "mizerna"

Odavno ga nema u reprezntaciji BiH

Ni blizu Srba i Hrvata: Zvuči nevjerovatno ko je najskuplji Bosanac u januaru, cifra je "mizerna"

Admin Čaušević

Zimski prijelazni rok bh. fudbalera je protekao bez pompeznih transfera. Onaj najzvučniji je realizovao Rade Krunić koji je stigao u Fenerbahce na posudbu s pravom otkupa. Dakle, Turci su ga do kraja sezone doveli besplatno. 

Iako su se povezivali sa zvučnim klubovima većiha bh. reprezentativaca nije mijenjala sredinu. Jusuf Gazibegović nije prešao u Dinamo, Anel Ahmedhodžić je bio meta Napolija, a Amar Dedić nije ostvario transfer u Premiership.

Najzvučniji transfer je svakako realizovao Krunić koji je nakon dugih pregovora konačno prešao u Fenerbahce i to na posudbu. Turci za prvih šest mjeseci ugovora za njegov igrački karton neće dati ni centa.

Sredinu je promijenio i Said Hamulić. Ovaj 23-godišnji napadač je odavno prava ptica selica. Nakon neslavne avanture u Toulouseu sada je završio na posudbi u Lokomotivi iz Moskve.

Kenan Kodro je donedavno bio član reprezentacije, ali nakon smjene oca Mehe sa selektorske pozicije odlučio je dići sidro od nacionalnog dresa.

Oglasi

Kodro junior u posljednje vrijeme igra poprilično dobro u Mađarskoj što nije prošlo nezapaženo kod tamošnjeg najboljeg kluba pa ga je Ferencvaroš doveo za 600.000 eura.

Najskuplji Bosanac ove zime bio je čovjek koji je zbogom reprezentaciji rekao još prije dvije godine. Riječ je o iskusnom i stamenom napadaču Milanu Đuriću koji je igračko ime izgradio u Seriji A.

Đurić je za mnoge iznenađujućem transferu prešao iz Verone u Monzu, a klub iz Lombardije za igrački karton ovog 33-godišnjaka je izdvojio dva miliona eura.

Srbi i Hrvati drugi svijet

Januarski prijelazni rok je pokazao da bh. fudbaleri nisu ni blizu na cijeni kao što je to slučaj sa igračima koji nastupaju sa srpskim ili hrvatskim pasošem.

Srbi su uspjeli da prodaju niz talentovanih fudbalera od kojih su mnogi završili u najjačim ligama Evrope poput Serije A i Premiershipa. Primjera radi Kosta Nedeljković (Crvena zvezda) je postao novi igrač Aston Ville, a Mihajlo Ilić (Partizan) je potpisao za Bolognu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Najveći transfer ostvarila je svakako Crvena zvezda koja je za 10 miliona eura uspjela prodati Jovana Mijatovića u američki New York City FC.

Preko bare je otišao i Hrvat, Petar Musa. Dosadašnji napadač Benfice je postao novi član Dallasa FC u transferu koji s fiksnom cijenom i bonusima iznosi 13 miliona eura.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
onisu ceters godina ispred nas mismo ostali u osamdesetim i nemacinjemo otal
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi