Nakon devet dana Mihajlović dobio otkaz u Sportingu

Nikad kraće...

Nakon devet dana Mihajlović dobio otkaz u Sportingu

Svega devet dana trajala je epizoda Siniše Mihajlovića u Sportingu iz Lisabona.

Nekadašnji selektor Srbije je sa Sportingom bio potpisao trogodišnji ugovor vrijedan šest miliona eura, međutim kako su se u međuvremenu dogodile velike promjene u klubu, ekspresno je dobio otkaz.

Poslije velikog pritiska navijača dosadašnji predsjednik Sportinga Bruno de Carvalho je bio primoran napustiti funkciju, a klub su preuzeli ljudi sa planovima u čijim Mihajlović ipak nije bio, pa je Lisabon napustio i prije nego što je počeo s radom.

Odluka je, kako prenose portugalski mediji, saopštena i na konferenciji za medije koju je Sporting organizovao.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

U trenerskoj karijeri Mihajlović je najveće ime napravio u Italiji, gdje je, između ostalog, vodio Milan, Torino, Bolognu, Cataniju, Fiorentinu, Sampdoriju...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi