Odlazi, a sarmu nije probao: Mihajloviću otkaz par dana nakon potpisa ugovora?

Rasulo u Sportingu

Odlazi, a sarmu nije probao: Mihajloviću otkaz par dana nakon potpisa ugovora?

A. Beganović

Srbijanski stručnjak Siniša Mihajlović mogao bi postati bivši trener lisabonskog Sportinga i to samo nekoliko dana nakon što je imenovan za trenera ovog kluba.

Da u Sportingu već mjesecima stvari ne štimaju onako kako dolikuje klubu takvog renomea jasno je i pticama na grani, a informacije koje dolaze iz Portugala vezane za sudbinu srbijanskog stručnjaka samo potvrđuju tu tezu.

Naime, kako pišu portugalski mediji, Mihajlović će postati "bivši" ukoliko dioničari kluba osiguraju većinu za smjenu predsjednika Brune de Carvalha.

Njegova opozicija ne vidi Mihajlovića kao rješenje za klupu i uvjerena je da i pored toga što je srbijanski stručnjak potpisao trogodišnji ugovor postoji način da ga smijeni i ne isplati mu novac.

Navodno, predsjednikova opozicija će se pozvati na klauzulu 11 Kolektivnog ugovora portugalske profesionalne lige i Nacionalne udruge nogometnih trenera prema kojoj je trener 15 dana od potpisivanja ugovora na probnom radu.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Vjerovatno će na kraju sve završiti na sudu, no i ova situacija je dokaz da u Sportingu vlada rasulo, a čak devet igrača zatražilo je raskide ugovora zbog čudnih dešavanja u portugalskom velikanu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi