Nakon ludila u Amsterdamu oglasio se i Jose Mourinho: Jasne su njegove riječi...

Kritike na račun holandskog tima

Nakon ludila u Amsterdamu oglasio se i Jose Mourinho: Jasne su njegove riječi...

S. Mlaćo

O revanš susretu Ajaxa i Tottenhama dugo će se pričati. Imao je holandski prvak sve u svojim rukama i jednom nogom je kročio u finale Lige prvaka, međutim nisu se gosti predavali.

Napravili su pravo čudo i domaće navijače ostavili u šoku. Ajax je nestao drugo poluvrijeme, što su Englezi znalački iskoristili i sada im slijedi veliko finale.

Komentar na sinoćnji meč dao je i karizmatični Portugalac Jose Mourinho.

"Ajax je morao da mijenja svoju filozofiju igre kada je imao prednost 2:0, odnosno 3:0 ako gledamo i prvi meč. Svaki tim raste, filozofija je jako bitna i potreban vam je stil igre prilagođen kvaliteti igrača. Ajax zaslužuje sve pohvale i divljenje ljudi poput nas koji vole nogomet", kazao je Mourinho te dodao.

"Fudbal je sportska bitka, a u bitkama vam je potrebna strategija. Ponekad morate ići protiv svoje filozofije da pobijedite utakmicu", dodao je Jose.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

O igri holandskog tima u drugom dijelu imao je šta reći.

"Oni su u nastavku meča ostali sa svojom filozofijom. Igrali su u drugom poluvremenu kao da je protivnik Vitesse iz domaće lige", jasan je bio Portugalac.

Top Komentari

MirzaBarucic
Dosadan je ovaj lik. Prop'o k'o nanin kauc.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi