Nakon nove teške povrede, oglasio se i otac Nicola Zaniola: Prave se poređenja sa Ronaldom...

Talentovani Italijan nema sreće

Nakon nove teške povrede, oglasio se i otac Nicola Zaniola: Prave se poređenja sa Ronaldom...

Talentovani fudbaler Rome Nicolo Zaniolo je u januaru pokidao križne ligamente desnog koljena. Tek što se oporavio, počeo igrati od jula, stigla je nova teška povreda.

Desilo se to na utakmici Italije i Holandije, a ovaj put su stradali križni ligamenti lijevog koljena.

Nakon nove teške povrede Nicola, za Gazzetta dello Sport je govorio njegov otac, bivši fudbaler Igor Zaniolo.

"Nicolo se zaista muči, u njegovoj glavi je puno negativnih misli što je potpuno razumljivo", rekao je Igor Zaniolo, pa nastavio:

"Tek mu je 21 godina i prirodno je da se boji da se neće moći vratiti fudbalu i biti isti kao ranije. Dobro je radio u reprezentaciji i klubu tako da mislim da je ovo sve samo loša sreća. Ni ovaj put nije bilo zbog nekog starta protvnika, jednostano je osjetio da mu je koljeno popustilo i stao".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sa dvije ozbiljne povrede oba koljena u jako kratkom vremenskom periodu, mnogi su se zbog Zaniola prisjetili nekadašnjeg brazilskog asa Ronalda čiju su karijeru obilježili slični problemi.

"Neka poređenja s Ronaldom se prave, ali ne bih vam mogao reći da li tu ima nekih sličnosti. I ja sam zabrinut, ali siguran sam da će nakon prvih nekoliko dana Nicolo opet otkriti vatru koju je uvijek imao u sebi... Psihološki ovaj put je teže nego u januaru, a mentalni aspekt je jako važan u procesu oporavka", istakao je otac Nicola Zaniola.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi