Nakon poraza Fonseca govorio o odluci da Džeku izostavi iz startne postave

Udinese odnio bodove sa Olimpica

Nakon poraza Fonseca govorio o odluci da Džeku izostavi iz startne postave

Roma je sinoć ponovo razočarala svoje navijače. Vučica je na svom Olimpicu poražena od strane Udinesea (0:2) i sada su četvrta pozicija i plasman u Ligu prvaka za rimski klub na bazi naučne fantastike.

Ono što je bilo poprilično iznenađenje jeste da trener Fonseca sinoć u startnu postavu nije uvrstio Edina Džeku, već je mjesto u špicu napada zauzeo Nikola Kalinić.

Ušao je Džeko u igru u 72. minuti, ali nije uspio uraditi ništa. Inače, Roma je još od 29. minute igrala sa igračem manje jer je crveni karton zaradio Diego Perotti.

Nakon utakmice i italijanske novinare je zanimalo zašto Džeke nije bilo u startnoj postavi. Paulo Fonseca je "otkrio" da je iskusnom bh. napadaču bio potreban odmor nakon dvije vezane utakmice, a mislilo se i na predstojući meč sa Napolijem.

Također, Fonseca je istakao da Kalinić posebno dobro igrao u zadnjem meču prije prekida sezone protiv Cagliarija (dva gola i asistencija), što je bio jedan od razloga da se Hrvatu ponovo da šansa u starnoj postavi.

"Džeko je bio umoran, igrao je zadnje dvije utakmice. Uticaj prve utakmice je bio jako važan... Moram priznati da je Kalinić igrao dobro prije izlaska iz igre, kao i u utakmici sa Cagliarijem", izjavio je Fonseca, pa dodao:

"Također sam mislio o utakmici sa Napolijem, ona je jako važna za nas... Džeko i Kalinić su različiti igrači. Danas je Edin bio dobar nakon ulaska u igru, ali vjerujem i Kaliniću".

Roma će snage s Napolijem odmjeriti već u nedjelju, na stadionu San Paulo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Roma je trenutno pet sa 48 osvojenih bodova, dok je Napoli na poziciji ispod (kvalifikacije za LE) sa tri boda manje.

Atalanta koja drži četvrto mjesto koje vodi u LP nakon 29 odigranih kola Serije A bježi Romi 12 bodova.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1590671591
Dzeko je za Kalinica izmislio zivot i ovaj nesto kenja
7 1
zaboti janos
Ono kad Roma donira Udineseu na respiratoru...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi