Nakon što ga je "potopio" hrvatski trener Džeku opisao jednom rečenicom

Divi mu se

Nakon što ga je "potopio" hrvatski trener Džeku opisao jednom rečenicom

A. Čaušević

Edin Džeko je jučer prekinuo golgeterski post. Popularni Dijamant zabio je za pobjedu nad Udineseom i tako povećao Romine šanse za plasman u Ligu prvaka. 

Popularne Zebre odnevano sa klupe predvodi Igor Tudor koji je poslije utakmice za kapitena bh. reprezentacije imao samo riječi hvale.

"On je oduvijek šampion, puno mi se sviđa, sve počinje sam", rekao je Tudor poslije utakmice.

Hrvatski trener je prošle sezone uspio sačuvati Udinese u Seriji A, a i ovog proljeća je angažovan da "gasi požar".

Džeko zabio na Olimpicu nakon godinu

Džeko je zabio u 67. minuti za veoma važan trijumf Vučice, a to je reprezentativcu Bosne i Hercegovine bio prvi gol na Olimpicu u Seriji A nakon skoro godinu dana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zabijao je Dijamant u Ligi prvaka protiv Plzena (3) i CSKA (2) ove sezone, ali post je u prvenstvu trajao gotovo punih godinu dana. Posljednje golove na Olimpicu Džeko je postigao 28. aprila 2018. godine protiv Chieva.

Tada je reprezentativac BiH postigao dva gola u pobjedi od 4:1, a niko nije ni slutio da će nakon toga nastati velika serija bez gola koja je traja gotovo punu godinu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti