Nalić: Da je sviran penal, Robi bi i dalje bio na klupi...

Nekadašnji trener Slobode za SportSport.ba

Nalić: Da je sviran penal, Robi bi i dalje bio na klupi...

Jedan od onih koji su za SportSport.ba prokomentarisali današnji susret između Armenije i BiH je Zlatan Nalić.

Podsjetimo, naš državni tim je izgubio meč u Jerevanu sa 4:2 i ostao praktično bez šansi da se plasira na EURO kroz kvalifikacije.

Nekadašnji trener tuzlanske Slobode smatra da u reprezentaciji BiH 'nedostaje struje', ali ipak poručuje da bismo se trebali plasirati na smotru najboljih selekcija Evrope i to kroz Ligu nacija.

"Pa, ja generalno mislim da će ova reprezentacija uspjeti da izbori EURO preko Lige nacija. Mislim da imamo dosta dobru reprezentaciju. Čuo sam u putu da je Prosinečki dao ostavku, žao mi je što je do toga došlo. Jedan penal ga je praktično dijelio od ostanka. Takav je trenerski posao. Da je taj penal sviran, Robi bi sada još uvijek bio na klupi, ali šta da se radi. Mislim da u ovom trenutku reprezentaciji BiH nedostaje 'struje', Armenija je imala više energije. Ne bi bilo nezasluženo da je bilo 2:4, ali šta da se radi...".

Obzirom da je Prosinečki podnio ostavku te da će se u narednim danima i sedmicama vjerovatno tragati za njegovom zamjenom, a Nalić se već ranije dovodio u vezu sa selektorskim poslom, upitali smo ga kako u ovom trenutku gleda na mogućnost da sjedne na klupu Zmajeva.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"To je već hipotetičko pitanje. Bio sam na razgovoru s ljudima iz Saveza i kada je Mehmed Baždarević bio izabran. Ipak, mislim da je pitanje hipotetičke vrste u ovom trenutku...", kazao je za kraj Nalić.

Inače, Nalić je posljednji angažman imao u FK Sloboda, a ranije je radio i u Nogometnom savezu Švedske.

Promo

Top Komentari

mirza24
Zacepi ti podvalo nalicu nemas ti blage veze slasticaru o fudbalu
7 15
Ljacmu1
Kako zna da nebi promašili penal?
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi