Dvojica Zmajeva dobijaju naknadno vize, pridružuju se ekipi u Kazahstanu
FOTO: T. Hebib

Putovat će drugim avionom

Dvojica Zmajeva dobijaju naknadno vize, pridružuju se ekipi u Kazahstanu

H. Zilić

Šestorica reprezentativaca Bosne i Hercegovine, Sanjin Prcić, Elvis Sarić, Dennis Hadžikadunić, Dario Đumić, Adi Nalić i Jusuf Gazibegović nisu dobili vize, kao i nekoliko članova delegacije pred put u Kazahstan što je stvorilo dodatne glavobolje selektoru Petevu.

Ipak, situacija je koliko-toliiko ublažena obzirom da će naknadno vize dobiti Adi Nalić i Jusuf Gazibegović tako da će pomenuti fudbaleri se pridružiti ostalim reprezentativcima u Kazashatnu. Oni su u procesu dobijanja i čeka sezvanična potvrda.

Naša eskpedicija je otputovala u Kazahstan, a ako ne bude neočekivanih prepreka Nalić i Gazibegović će krenuti drugim avionom koji je spreman, što je potvrdio i predsjednik NFSBiH Vico Zeljković u ranijoj izjavi za SportSport.ba.

"Čim smo sinoć dobili informaciju stupili smo u kontakt sa UEFA-om. Lično sam cijeli dan na vezi sa ljudima iz UEFA-e. Oni su odmah kontaktirali kazahstansku Vladu i Savez i poduzeli su sve kako bi se problem riješio. Čak su zaprijetili tamošnjem Savezu sa sankcijama. Sve je poduzeto što je u našoj moći, očekujemo da će problem biti riješen, a osiguran je avion kako bi nam se sutra priključili u Kazahstanu ovi koji nisu krenuli na put, ukoliko se tokom dana sve završi."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Utakmica Kazahstan - BiH se igra u subotu od 15 sati po centralnoevropskom vremenu.

Top Komentari

Tmm1987
Samo da sarić dobije vizu, kako cemo bez njega
19 0
Uranija
Vico našteli im sudije, kazni ih za ovo nepoštovanje naše zajedničke reprezentacije
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi