UEFA kontaktirala kazahstansku Vladu i Savez, moguće sankcije

Predsjednik Saveza govorio za SportSport.ba

UEFA kontaktirala kazahstansku Vladu i Savez, moguće sankcije · Saznajemo

A. Čaušević

Fudbalska reprezentacija BiH će u susretu kvalifikacija protiv Kazahstana nastupiti značajno oslabljena.

Selektor Ivaylo Petev je i prije okupljanja imao određenih problema zbog otkaza standardnih Siniše Saničanina, Miralema Pjanića i Radeta Krunića te Stjepana Lončara, Maria Vrančića i Matea Sušića, ali pravi šok je stigao uoči putovanja u Kazahstana.

Naime, čak šestorica reprezentativaca Sanjin Prcić, Elvis Sarić, Dennis Hadžikadunić, Dario Đumić, Adi Nalić i Jusuf Gazibegović nisu dobili vize, kao i nekoliko članova delegacije.

Svoj komentar o posljednjim dešavanjima za SportSport.ba je dao i predsjednik Saveza, Vico Zeljković.

"Od 45 članova, koliko putuje za Kazshstan, devet ih nije dobilo vizu. Šest igrača i tri člana stafa. Zašto? Ne znamo ni mi. Za jednog igrača Gazibegovića se možda može pronaći razlog jer mu je bio mokar pasoš, valjda opran slučajno. Ostalih osam su imali sve kao i mi kada smo predavali pasoše za vizu. Dakle, nikakvog razloga nema", rekao nam je Zeljković te nastavio:

"Čim smo sinoć dobili informaciju stupili smo u kontakt sa UEFA-om. Lično sam cijeli dan na vezi sa ljudima iz UEFA-e. Oni su odmah kontaktirali kazahstansku Vladu i Savez i poduzeli su sve kako bi se problem riješio. Čak su zaprijetili tamošnjem Savezu sa sankcijama. Sve je poduzeto što je u našoj moći, očekujemo da će problem biti riješen, a osiguran je avion kako bi nam se sutra priključili u Kazahstanu ovi koji nisu krenuli na put, ukoliko se tokom dana sve završi."

Oglasi

Ranije su iz Saveza naglasili kako su uložili maksimalne napore da se bh. reprezentaciji na vrijeme osigura potrebna papirologija, ali da nisu našili na razumjevanje u ambasadi Kazahstana.

"NS/FS BiH je kao i uvijek preduzeo sve potrebne aktivnosti oko putovanja našeg tima te je zaista neshvatljivo da je čak šestorici igrača bh. reprezentacije uskraćeno izdavanje viza. Savez je iskoristio sve raspoložive resurse, obratili smo se i UEFA-i za pomoć a naše osoblje je do kasno sinoć pokušalo da nađe rješenje.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

I pored svih napora, nismo naišli na razumijevanje Veleposlanstva Republike Kazahstan u Republici Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, te će naša selekcija danas otputovati bez pomenutih igrača", saopšteno je iz Saveza.

Utakmica Kazahstan - BiH se igra u subotu od 15 sati po centralnoevropskom vremenu.

Top Komentari

Koba84
Pa jesu krivi oni ****m vas usta i na taj nacin nas pokusavaju oslabit jos vise. Sta serete u p.m vise na tog Vicu. Vise je uradio za ovo malo nego onaj Begic **** te toti. Al ne kod nas je nacionalizam pa onda sve ostalo. Pusite tuki
7 14
struja
Ovo mora UEFA da registruje 3:0 za BiH inace ocito Kazani zele tri boda na silu.
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi