Rade Krunić meta mnogih ekipa, ali Empoli odbija kupce visokom cijenom
Reprezentativac Bosne i Hercegovine je odigrao 17 utakmica u prvom dijelu sezone i ima učinak od tri gola i tri asistencije (Foto: EPA)

Traže 10 miliona eura

Rade Krunić meta mnogih ekipa, ali Empoli odbija kupce visokom cijenom

Midhat Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić u posljednje dvije sezone se konstantno povezuje sa odlaskom iz ekipe Empolija.

Sjajnim igrama u dresu ovog tima Krunić je privukao veliku pažnju na sebe, a posljednja ekipa koja se javila i koja je poslala ponudu je Genoa.

Ovaj tim je za 25-godišnjeg veznjaka ponudio cifru od šest miliona eura, ali je ta ponuda od strane rukovodstva Empolija glatko odbijena, jer žele zaraditi više. Potom je ponuda povećana na osam miliona, ali odgovor je ponovo bio negativan.

Ovaj tim pred sve potencijalne kupce postavio cijenu od 10 miliona eura za bh. fudbalera, ali za sada se ne nazire tim koji bi želio izdvojiti toliku cifru za Krunića.

"Trebamo nekoliko kvalitetnih igrača u sredini terena. Mogu vam potvrditi da smo poslali ponudu za Krunića i čekamo odgovor Empolija. Što se tiče ostalih igrača niko sigurno nas neće napustiti do ljeta, a to se najviše odnosi na Krzysztofa Piateka", rekao je nedavno predsjednik Genove Enrico Preziosi.

Spreman je ovaj tim do kraja sezone ostaviti Krunića na posudbi u sadašnjem timu, no za sada rješenja za bh. fudbalera nema.

Napoli, Sampdoria, Torino...

Proteklog ljeta su navodno Sampdoria i Torino pokušavali realizovati Krunićev transfer iz Empolija, ali nisu uspjeli. Empoli je prošlog ljeta tražio minimalno osam miliona eura za Krunićev potpis, a nakon dobrih partija u polusezoni, cijena je porasla za dva miliona eura.

Također, Krunić se povezivao i sa Napolijem. Navodno je bh. veznjak bio velika želja nekadašnjeg trenera Maurizija Sarrija, ali njegovim odlaskom sa klupe interes je splasnuo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je proteklog ljeta bio jako blizu prelaska u Torino. Empoli je prihvatio ponudu od šest miliona eura i veznjaka iz Gane Afriyiea Acquaha, ali i ovaj dogovor je na kraju propao, pa je Krunić ostao u aktuelnom timu sa kojim je ugovorom vezan do ljeta 2021. godine.

Prije dolaska u Empoli bh. veznjak je nosio dres čačanskog BOrca, a igrao je još za Veronu i Donji Srem, a karijeru je počeo u FK Sutjeska Foča.

Top Komentari

gumenakita
Ovaj momak definitivno zasluzuje igrati u boljoj ekipi.
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi