Napadač Sj. Irske pred meč na Grbavici moli navijače da prestanu pjevati o njegovom penisu
(Foto: EPA) Magennis (sredina) je do sada skupio 39 nastupa za reprezentaciju Sjeverne Irske i biće u konkurenciji za meč protiv BiH.

Joshu Magennisu se nikako ne sviđaju stihovi

Napadač Sj. Irske pred meč na Grbavici moli navijače da prestanu pjevati o njegovom penisu

Reprezentacija Sjeverne Irske večeras od 20:45 gostuje na Grbavici gdje će odmjeriti snage sa Bosnom i Hercegovinom u utakmicu Lige nacija.

U prvom sudaru sa BiH u Belfastu reprezentacija Sjeverne Irske je pružila odličnu partiju, ali je ipak poražena, tako da će se večeras izabranici Michaela O'Neilla nadati povoljnijem rezultatu.

Selektor O'Neill je naišao na dosta problema pogotovo u ofanzivnoj liniji, što zbog povreda i otkaza, što zbog neodazivanja pozivu najboljeg igrača Kylea Laffertyja.

Ipak, u konkurenciji za večerašnji duel na Grbavici će biti napadač Bolton Wanderersa, 28-godišnji Josh Magennis.

Magennis je veoma popularan među navijačima Sjeverne Irske, ali su ih sada sam napadač i Fudbalski savez ove zemlje zamolili da prestanu pjevati pjesmu posvećenu "anatomiji" napadača Boltona.

Navijačka pjesma, na meolodiju numere "September" koju izvodi Earth, Wind and Fire, veliča Magennisov "ponos" i pravi je hit na društvenim mrežama. Otprilike glasi: "Oo aj oo, Super Josh Magennis, oo aj oo, 24 inča penis, oo aj oo, on nikad ne gubi loptu.."

Josh Magennis i sjevernoirski FA međutim smatraju da je, ipak, vrijeme da se prestane sa pjevanjem ove pjesme.

"Volim igrati za Sjevernu Irsku u uvijek mi je drago kada se moje ime pjeva na utakmicama... Znam da je namjera da pokažu svoju podršku, ali volio bih ako se u budućnosti ne bi više pjevala", poručio je Magennis koji je skupio 39 nastupa za reprezentaciju Sjeverne Irske.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Sjevernoirski FA ne toleriše pjevanje uvredljivih pjesama i sarađuje direktno sa grupama navijača Sjeverne Irske po tom pitanju", istakao je glasnogovornik krovne kuće sjevernoirskog fudbala.

Prema odredbama Akta o fudbalskim prekršajima (FA) iz 1991. godine, svaki pojedinac koji se upusti u pjevanje nepristojinih ili rasističkih pjesama, a u vezi sa nekom fudbalskom utakmicom pravi prekršaj koji se definira kao "prijetnja, zlostavljanje ili vrijeđanje osobe zbog boje kože, rase, nacionalnosti, etniciteta ili porijekla".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi