Stiže prva ozbiljnija ponuda za junaka iz Katara
FOTO: EPA

Žele ga već u januaru

Stiže prva ozbiljnija ponuda za junaka iz Katara

Haris Zilić

Bliži nam se kraj kalendarske 2022. godine koju je u svijetu fudbala obilježio Mundijal u Kataru koji je održan od 19. novembra do 18. decembra. Titulu svijeta osvojila je selekcija Argentine.

Svjetsko prvenstvo koje je za mnoge bilo najbolj eorganizovano u historiji lanisralo je neke nove zvijezde svjetskog fudbala.

Iznenađenje je svakako bilo plasman Maroka u polufinale, gdje su tako postali prva afrička selekcija kojoj je to uspjelo u historiji Mundijala.

Marokanci su u polufinalu poraženi od Francuske (2:0) u utakmici za treće mjesto do Hrvatske (2:1)i na kraju zauzeli četvrto mjesto.

U dresu Maroka neki fudbaleri su odigrali fenomenalno, imali su mjesec svojih karijera, a među njima je i veznjak Azzedine Ounahi (22).

Pomenuti fudbaler je trenutno član francuskog Angersa, ali nakon partija u Kataru sigurno će promijeniti sredinu.

Oglasi

U italijanskim medijima pojavila se informacija da je Napoli prvi klub koji je krenuo u ozbiljne razgovore sa Angersom oko transfera Ounahija.

Navodno Angers traži oko 25 miliona eura za svog fudbalera, a moguće je da ga puste i za cifru od 20 miliona eura.

Napolitanci će krenuti odmah iz novogodišnjih praznika u lov na Ounahija koji je na meti još nekoliko evropskih velikana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Najozbiljnije se spominjala Bacrelona tu je informaciju prenio ugledni "Mundodeportivo", a u igri za potpis reprezentativca Maroka su i Tottenham, Borussija Dortmund kao i Sevilla.

Nema sumnje da nas očekuje uzbudljiv januarki transfer rok gdje će Azzedine Ounahi biti jedna od glavnih uloga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi