Napoli želi nogometaša porijeklom iz Živinica koji je hit u Italiji

Sprema se transfer u januaru

Napoli želi nogometaša porijeklom iz Živinica koji je hit u Italiji

Esmer Oštraković

Kako prenose italijanski mediji, uprava Napolija u zimskom prijelaznom roku ima samo jednu želju, a to je nogometaš porijeklom iz Živinica koji nastupa za Udinese, Lazar Samardžić.

Naime, Samardžić ima dvadeset godina i rođen je u Berlinu, a njegov otac je rodom iz Živinica, tačnije iz sela Tupković.

Mladi nogometaš je prošao školu Herthe, a prve nastupe kao senior imao je u RB Leipzigu, ali se nije uspio nametnuti.

Tako je na ljeto 2021. godine iz Leipziga stigao u Udinese i postao je jedan od ključnih igrača ovog tima.

Samardžić igra zaista sjajno ove sezone i jedan je od najboljih nogometaša kod Luce Gottija, a njegove igre su primjetili brojni klubovi.

Postigao je Samardžić tri gola u dosadašnjem dijelu prvenstva, a upravo posljednji gol je postigao protiv Napolija koji je pokazao najveći interes za njega.

Oglasi

Ova dva kluba su nedavno odigrali utakmicu, a Napoli je tada sa 3:2 na domaćem terenu uspio da savlada ekipu Udinesea.

Naravno, osim Samardžića i njegov Udinese igra zaista fenomenalno ove sezone i predstavljaju najveće iznenađenje u ligi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nalaze se samo tri boda od mjesta koje vodi u Evropu, a tome se malo ko mogao nadati u ovom klubu, pa čak ni oni najveći navijači to nisu očekivali.

Kada je riječ o Samardžiću, on je mladi reprezentativac Njemačke, a odbio je da igra za Srbiju jer se više osjeća kao Nijemac nego kao Srbin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi