Fudbalska poslastica na jugu Italije: Atalanta kreirala ludilo na tabeli Serije A
FOTO: EPA

Napoli upisao domaći poraz

Fudbalska poslastica na jugu Italije: Atalanta kreirala ludilo na tabeli Serije A

H. Zilić

Fudbalska poslastica viđena je u 16. kolu Serije A.

Napoli je dočekao Atalantu i gosti iz Bergama su slavili u nevjerovatnoj utakmici rezultatom 2:3 i priključili se samom vrhu tabele.

Počelo je sve u sedmoj minuti kada je Malinovsky na asistenciju Zapate pogodio za 0:1.

Domaći se vraćaju u 40. minuti. Zileinski pogađa za 1:1, a Mertens u 47. minuti donosi veliko slavlje Npaolitancima i preokreta za 2:1.

Gosti se nisu predavali i Demiral u 66. minuti koristi dodavanje Toloija i pogađa za 2:2.

Tu nije bio krja ludila. U 71. minuti lijepa akcija gostiju, Iličić upošljava Freulera koji matira golmana Napolitanaca za 2:3 i ispostavit će se veliki trijumf Atalante.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Serijie A je sada velika gužva u vrhu tabele. Milan ima 38 bodova, Inter je drugoplasirani sa 37, Napoli ima 36, a Atalanta je sad na 34 osvojena boda nakon 16 odigranih kola.

 

Top Komentari

King_Kenny
...odlicna utakmica,ova Atalanta je bas ekipa po mom ukusu,ofanzivna i atraktivna igra i kad gube i kad vode...Gasperini je vrhunski trener,jer oni ovako igraju vec 3-4 sezone,to ne moze biti slucajno,nego rezultat dobrog vodjenja ekipe...pokazao je autoritet i kada je otjerao Papua Gomeza,mislio sam da ce tada pasti jer im je on bio jedan od najbitnijih igraca,ali on je to opet sve poslozio...da Dzeko nije u Interu,navijao bi za njih da uzmu titulu,zasluzili su je...Gasperini mirne duse moze preuzeti neki veliki klub,covjek ima svoju filozofiju i to odlicno funkcionise i sa ovim prosjecnim igracima koje ima na raspolaganju.
10 2
emanuelmacron
Veoma dobar strucnjak ovaj trener
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije