Nema kočnice na jugu: Napolitanci maksimalni nakon šest kola!
FOTO: EPA

Sjajan start sezone, nastradao i Cagliari

Nema kočnice na jugu: Napolitanci maksimalni nakon šest kola!

H. Zilić

Napoli je nezaustavljiv na startu nove sezone Serije A.

U šestom kolu upisali su i šesti trijumf ovaj put protiv Cgaliarija rezultatom 2:0 i tako se učvrstili na liderskoj poziciji sa maksimalnih 18 bodova.

Napolitanci su krenuli furiozno u utakmicu s jasnom namjerom, a to je osvajanje nova tri boda.

U prvih deset minuta imali su dvije dobre prilike preko Osimhena, a u 11. minuti pomenuti fudbaler je imao treću sreću. Zatresao je mrežu gostiju sa Sardinije za vodstvo od 1:0, asistent je bio Zielinski.

Nakon gola dominacija Napolitanaca. Dvije odlične prilike propuštaju Zielinski i Insigne. Gosti su se malo trznuli pred kraj prvog poluvremena kada je nu finoj prilici bio Joao pedro.

U nastavku slična igra na terenu.

Zielinski u 47. minuti ne kruniše odličnu akciju domaćih, ali slavlje stiže u 57. minuti. Dosuđen je penal za Napolitance, a siguran realizator za 2:0 bio je Lorenzo Insigne.

U 71. minuti novi igrači na terenu Elmas i Lozano kreirali su fin napad, ali odbrana Cgaliarija je bila sigurna.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Do kraja meča još nekoliko prilika pred oba gola, ali ostalo je 2:0 za Napoli.

Napoli sada ima dva boda više od Milana i četiri boda više od aktuelnh prvaka ekipe Intera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi