Napoli će poduzeti pravne korake protiv svojih igrača?
(Foto: EPA) Prvo čovjek Napolija, Aurelio De Laurentiis

Zvanično saopštenje kluba

Napoli će poduzeti pravne korake protiv svojih igrača?

Fudbaleri Napolija su se sinoć pobunili protiv rukovodstva kluba, a situacija u Napulju se još uvijek ne smiruju.

Prvi čovjek kluba Aurelio De Laurentiis je nakon poraza Napolija od Rome naredio odlazak ekipe u katantin, koji je trebao trajati sedam dana - do narednog meča Serije A.

Međutim, igrači Napolija su nakon sinoćnjeg remija sa Salzburgom (1:1) u Ligi prvaka odlučili otići svojim kućama umjesto u trening kamp.

Izazvalo je to nove tenzije u Napulju, a iako su jutros odradili redovni trening, igrači su nakon istog ponovo odbili otići u karantin, te su se zaputili svojim kućama.

Trener Ancelotti za sada odbija govoriti za medije, pa tako nije ispunio ni obavezu davanja izjava za UEFA-u.

Napoli je sada objavio zvanično saopštenje i čini se je klub spreman poduzeti pravne korake protiv svojih igrača.

"Klub saopštava da će, u vezi sa jučerašnjim ponašanjem igrača, štiti svoja prava na ekonomskom i disciplinskom nivou, kao i pitanja kapitala i prava na imidž - svim svojim nadležnostima... Medijska tišina je naređena od sada pa do datuma o kojem će tek biti donesena odluka", poručeno je iz Napolija.

Italijanski mediji prenose da je predsjednik De Laurentiis nakon jutrošnjeg treninga sat vremena razgovarao telefonom sa trenerom Carlom Ancelottijem. Inače, kako su igrači napustili kamp, to isto je učinio i Ancelotti.

U međuvremenu sportski advokati u Italiji upozoravaju igrače Napolija da bi zbog pobune mogli ostati bez određenog postotka svojih plata.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ancelotti je javno govorio da je protiv karantina, tako da i on sam snosi dosta odgovornosti za potez igrača.

Čitava "frka" je naravno počela zbog slabih rezultata Napolija koji se nakon 11. kola nalazi na sedmoj poziciji u Seriji A i koji trenutno ima 11 bodova manje od prvoplasiranog Juventusa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije