Napoli dogovorio prvo pojačanje ove zime

Stiže iz La Lige

Napoli dogovorio prvo pojačanje ove zime

Napoli je, barem prema pisanju italijanskih medija, osigurao prvo pojačanje za drugi dio sezone.

Prošlogodišnji viceprvaci Serie A su prvu polovinu sezone završili na osmom mjestu sa čak 18 bodova manje od vodećeg tandema Inter-Juventus, pa stoga nema sumnje da će januar donijeti velike promjene u svlačionici.

Nekoliko fudbalera je na izlaznim vratima Napolija, a kada su u pitanju pojačanja, prvi igrač u nizu koji stiže 'pod Vezuv' je Stanislav Lobotka koji će u narednim danima potpisati petogodišnji ugovor s italijanskim sastavom.

Po sezoni će 25-godišnji Lobotka imati 1,8 miliona eura, na što će ići još i određeni bonusi, a špekuliše se kako će za njegov igrački karton Celta iz Viga dobiti između 18 i 20 miliona eura.

Napoli je, podsjetimo, prvobitno želio da u svoje redove dovede Lucasa Torrieru, ali nakon odbijenice iz Arsenala okrenuli su se 'opciji B' i na kraju kaparisali Lobotku koji se nije mnogo dvoumio nakon poziva Gattusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kroz dosadašnju karijeru Lobotka je pored Celte igrao još za Nordsjaelland, Trenčin i drugi tim Ajaxa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi