Napoli kreće po svoje četvrto pojačanje ovog ljeta
Rodrigo je sjajno igrao prošle sezone

Pregovori su već krenuli

Napoli kreće po svoje četvrto pojačanje ovog ljeta

S. Pašalić

Napoli pregovara sa Real Madridom oko dovođenja Jamesa Rodrigueza, ali to nije jedini igrač kojeg italijanski klub želi dovesti.

Naime, italijanski mediji pišu je igrač Valencije, Rodrigo, na meti ovog kluba i da u njemu vidi alternativu za Maura Icardija.

Icardi se posljednjih dana povezivao sa Napolitancima, ali prema izvještajima Juventus ipak ima prednost da ovog ljeta dovede Argentinca.

Prema navodima Sky Sporta, Napoli je već uspostavio kontakte sa Valencijom kako bi pokušao postići dogovor, a igrač sada čeka rasplet događaja.

Navodno je Napoli već ponudio 30 miliona eura, dok u Valenciji žele dobiti čak 70 miliona pa je sigurno da slijede naporni pregovori.

28-godišnji Rodrigo je 2015. godine stigao iz Benfice u Valenciju za 30 miliona eura. Prošle sezone je odigrao 51 utakmicu te postigao 15 golova i upisao 10 asistencija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi