Nespretan autogol dovoljan za nova tri boda Napolija

Nisu igrali dobro, ali su pobijedili

Nespretan autogol dovoljan za nova tri boda Napolija

E. Oštraković

Utakmicu u okviru 29. kola Serie A odigrali su Lecce i Napoli, a gosti su sasvim očekivano ostvarili pobjedu od 2:1.

Iako se možda očekivala i ubjedljivija pobjeda gostujuće ekipe, na kraju su se morali zadovoljiti sa samo dva postignuta gola.

Utakmica je krenula sjajnom prilikom za domaće. Igrala se 8. minuta kada je Maleh uputio dobar udarac, ali je Meret jako dobro odbranio njegovu šut.

U 18. minuti gosti dolaze do vodstva. Di Lorenzo je savršeno šutirao glavom i matirao golmana Leccea za vodstvo svoje ekipe.

Sjajnu šansu za vodstvo od 2:0 imao je Lozano koji je sjajno predriblao nekoliko domaćih fudbalera, ali je golman odbranio njegov pokušaj.

Na samom otvaranju drugog poluvremena Lecce dolazi do poravnanja. Federico Di Francesco je odbijanac lagano pospremio i pogodio za izjednačenje.

Pobjedu Napoliju donio je autogol Antonina Galla. Igrao se 64. minuti kada je igrač Leccea prevario svog golmana i donio pobjedu gostima.

Do kraja utakmice nije viđena niti jedna ozbiljnija prilika ni pred jednim, an i pred drugim golom, te je ostalo 2:1 za Napoli.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon ove pobjede Napoli je naravno lider na tabeli, a sada imaju 74 osvojena boda što je 19 više od Lazija, ali Napoli je odigrao utakmicu više.

Sa druge strane Lecce je 16. na tabeli sa 27 osvojenih bodova, ali su poprilično mirni kada je riječ o borbi za opstanak u ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi