Napoli napravio nedopustiv kiks, Empoli se izvukao iz opasne zone

13. kolo Serije A

Napoli napravio nedopustiv kiks, Empoli se izvukao iz opasne zone

Završene su četiri utakmice današnjeg programa 13. kola Serije A, koje je svakako obilježio veliki kiks Napolija na domaćem terenu.

Napolitanci su na San Paolu odigrali samo 0:0 protiv Chieva, kluba koji do ovog kola nije imao niti jedan osvojeni bod (ostvarili tri remija, ali započeli sezonu sa -3). Iako se očekivao ubjedljiv trijumf Napolija, tim iz Verone se nekako uspio odbraniti i kući odlazi sa velikim bodom, na koji gledaju kao pravu premiju.

Mertensu, Hamšiku, Insigneu i društvu nije pomoglo ni osam šuteva u okvir gola, ali ni čak 19 izvedenih kornera.

Veliku pobjedu ostvario je Empoli, koji je na svom terenu savladao Atalantu sa 3:2 iako je gubio sa 2:0. Gosti iz Bergama su preko Freulera u 33. i Hateboera u 40. stigli do sigurnog vodstva, a preokret je najavio La Gumina koji je u 42. pogodio za 1:2.

Igrao se 77. minut kada je Masiello autogolom poravnao rezultat na 2:2, da bi u 84. Iličić napravio glupost i dobio crveni karton. U prvoj minuti nadoknade, Silvestre je pogodio za veliki preokret i donio Empoliju tri boda kojim je ovaj tim izašao iz opasne zone. Bh. reprezentativac Rade Krunić je na terenu proveo 72. minute.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Treba dodati i da je Parma u ranijem terminu savladala Sassuolo sa 2:1, dok su Bologna i Fiorentina odigrali meč bez pobjednika (0:0).

Napoli sada ima osam bodova manje od prvoplasiranog Juventusa i teško je vjerovati da se neće ponoviti prošlogodišnji scenario u Seriji A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi