"Ko je najbolji napadač Serije A? Ja kažem Džeko, najkompletniji je"
Iako Dijamantu ne ide baš najbolje ove sezone u Seriji A, mnogi smatraju da je još uvijek No. 1. kada je u pitanju napad u Italiji.

Nekadašnji napadač Chieva hvalio Dijamanta

"Ko je najbolji napadač Serije A? Ja kažem Džeko, najkompletniji je"

Edin Džeko je jedan od najboljih napadača u Italiji otkad je postao član Rome u 2015. godini, a sve najbolje o njemu misli i nekadašnji napadač Chieva Davide Moscadelli.

Moscadelli, danas član Pise moja nastuipa u Seriji C, govorio je za Radio Marte pred susret Serije A između njegovog bivšeg kluba Chieva i Napolija.

Tom prilikom je između ostalog odgovorio i na pitanje ko je po njegovom mišljenju trenutno najbolji napadač Serije A, a on nije imao dilemu.

"Ja kažem da je to Džeko, zato jer on stalno postiže golove, dobro igra za tim i najkompletniji je. Onda postoji i Icardi kojeg također ne možemo zaboraviti", rekao je Moscadelli.

On je također iskoristio priliku kako bi pohvalio narednog Chievovog rivala - Napoli.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Napoli ima sjajnog trenera. Ancelotti ima sve što je Napoliju potrebno. Juventus je prošlog ljeta uzeo Ronalda, a Napoli Ancelottija. On će timu dati ono što mu je potrebno da bude bolji. Sigurno da je Napoli favorit protiv Chieva, ali lopta je okrugla i treba se boriti".

Ovaj fudbaler je čitavu karijere proveo kao član italijanskih ekipa, a osim Chieva nastupao je još za Cesenu, Bolognu, Lecce...

Top Komentari

DamirT
Zna se ko je Babo!
18 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi