Nije moglo bez tragedije na proslavi titule navijača Napolija: Stigla je tužna vijest

Veliko je to bilo slavlje

Nije moglo bez tragedije na proslavi titule navijača Napolija: Stigla je tužna vijest

Samir Mlaćo
Teme:

Zabave i slavlja već odavno ne mogu proći bez težih posljedica. Tako je bilo i sinoć u Italiji.

Naime, u Napulju su navijači Napolija slavili titulu prvaka Serije A, a slavlje se oteklo kontroli.

Jedan navijač je izgubio život, momak je nakon ranjavanja iz vatrenog oružja preminuo u bolnici.

Izvršena je operacija, ali nije mu bilo spasa. Doktorima je preostalo samo da spase tužnu vijest.

Još dvije osobe su ozbilnije povrijeđene na slavlju, a hitna pomoć je reagovala u više navrata zbog povreda od petardi i ostale pirotehnike.

Oglasi

Iza ponoći u gradu je i priređen spektakularan vatromet i možemo slobodno reći da je nebo gorilo iznad Napulja.

Diego Armando Maradona je simbol i heroj u Napulju, a sada je došla nova trofejna generacija koja je ispričala jednu prelijepu fudbalsku priču.

Dugo će trajati slavlje u Napulju u to nema sumnje. Mnogi će se složiti da je klub napokon zaslužio svojih pet minuta slave.

Vrijedi spomenuti kako su cjelokupnu zaradu od prodanih ulaznica za zajedničko gledanje susreta s Udineseom čelnici Napolija odlučili dati u dobrotvorne svrhe. To znači da će više od četvrt miliona eura otići onima kojima je najviše potreban.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Uz tri titule prvaka, klub ima šest trofeja u Kupu Italije, posljednji u sezoni 2019/20, a dva puta je osvajao Superkup Italije.

Često su Napolitanci bili u sjeni velikana kao što su Juventus, Milan i Inter, ali sada je došlo njihovih pet minuta i treba da uživaju dok god traje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi