Navijači Napolija su oko ponoći priredili spektakl, ali...

Slavlje će dugo trajati

Navijači Napolija su oko ponoći priredili spektakl, ali...

Haris Zilić
Teme:

Napoli je nakon 33 godine postao prvak Italije. Nije bilo sinoć spavanja na jugu Italije. Remi u Udinama protiv Udinesea rezultatom 1:1 značio je i matematički osiguran naslov za Napolitance pet kola prije kraja.

Nakon utakmice nastupilo je veliko slavlje kako igrača i navijača koji su bili u Udinama, tako i navijača u Napulju, možemo reći stanovnika ovog grada jer su skoro sve generacije bile na ulicama.

Posebna fešta je bila na stadionu "Maradona" gdje se okupilo oko 54.000 navijača i pratilo prijenos utakmice.

Međutim mediji su malo preuveličali slavlje Napolitanaca. Iza ponoći u gradu je priređen vatromet, slavilo se dugo u noći, ali internetom kruži snimak iz Splita sa slavlja Torcide i većina je pomsilila da je u pitanju Napulj, ali to nije tačno. Snimak je iz Splita.

@buzzspor

Napoli'de mükemmel şampiyonluk kutlaması 🔥🔥🔥 #champion #seriea #celebration 📹cr: tw/mferraglioni

♬ orijinal ses - buzzspor

Svakako da to neće pokvariti slavlje za fudbalere i sve stanovnike italijanskog grada koji je nakon više od tri decenije vratio fudbalski šmek.

Oglasi

Diego Armando Maradona je simbol i heroj u Napulju, a sada je došla nova trofejna generacija koja je ispričala jednu prelijepu fudbalsku priču.

Dugo će trajati slavlje u Napulju u to nema sumnje. Mnogi će se složiti da je klub napokon zaslužio svojih pet minuta slave.

Vrijedi spomenuti kako su cjelokupnu zaradu od prodanih ulaznica za zajedničko gledanje susreta s Udineseom čelnici Napolija odlučili dati u dobrotvorne svrhe. To znači da će više od četvrt miliona eura otići najpotrebitijima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Uz tri titule prvaka, klub ima šest trofeja u Kupu Italije, posljednji u sezoni 2019/20, a dva puta je osvajao Superkup Italije.

Često su Napolitanci bili u sjeni velikana kao što su Juventus, Milan i Inter, ali sada je došlo njihovih pet minuta i treba da uživaju dok god traje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti