Sudija je svirao kraj, Napoli je postao prvak Italije, a onda su krenule scene za pamćenje
FOTO: EPA

Gori sve na jugu

Sudija je svirao kraj, Napoli je postao prvak Italije, a onda su krenule scene za pamćenje

Haris Zilić
Teme:

Nakon 33 godine pauza, nakone ere Diega Armanda Maradone, Napoli je prvak Italije u fudbalu. Treća titula prvaka za klub sa juga Italije.

Pet kola prije kraja prvenstva titulu su osigurali rmeijem u Udinama protiv Udinesea rezultatom 1:1.

Nakon posljednjeg sudijskog zivžudka krenulo je ndvjerovatno slavlje igrača, navijača i stručnog štaba Napolija na stadionu u Udinama.

Dok se u Udinama slavilo Napulju je gorio. Na stadionu "Maradona" skupilo se oko 54.000 navijača koji su znali proslaviti titulu prvaka Italije.

Oglasi

Nakon što je odsviran kraj meča u Udinama jednostavno sve je gorilo u Napulju, slavile su generacije od one najmlađe od najstarije, nije bilo čoivjeka, stavnovnika ovog italijanskog grada koji nije večeras bio na ulicama.

Puno ova titula znači Napolitancima, a slavit će se duboko u noć.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ne možemo ni da zamislimo kakav tek doček očekuje igrače i stručni štab po pvoratku iz Udina.

Svečana predaja trofeja i uručenje medalja očekuje nas na jednoj od narednih odmaćih utakmica Napolija do kraja sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi