Napoli je prvak Italije!
FOTO: EPA

Nakon više od tri decenije čekanja

Napoli je prvak Italije!

H. Zilić

U vandrednom 33. kolu Serije A, Udinese je na svom terenu dočekao Napoli. Gostima je bod trebao da matematički osiguraju titulu prvaka Italije, prvu nakon 33 godine pauze. Konačan rezultat je glasio 1:1 i gosti su mogli slaviti.

Fenomenalno počinje za domaćine i nervozno za goste. U 13. minuti Lovrić pogađa za vodstvo Udinesea od 1:0 iz prve prave akcije na utakmici.

Kvaratskhelia u 22. minuti u akciji, oboren je u šesnastercu, gosti su tražili penal i nakon gledanja VAR-a nije bilo najstrožije kazne za Napolitance.

U 32. minuti nova šansa za Lovrića, odbrana Napolija dobro reaguje, a dvije minute kasnije odbrana Udinesea spašava svoj gol nakon pokušaja Osimhena.

Na poluvrijeme se odlazi vodstvom Udinesea od 1:0.

U nastavku prvu priliku imaju gosti i odmah su je pretvorili u pogodak. Osimhen u 53. minuti pogađa za 1:1.

Oglasi

Velika prilika za Udinese u 60. minuti, Bacao je sjajno šutirao, ali golman Meret brani njegov pokušaj.

Napoliju je u 67. minuti poništen pogodak zbog faula u napadu, a u 71. minuti priliku za vodstvo gostiju propustio je Zielinski.

U 77. minuti kod gostiju udarac je oprobao Lobotka, bez opasnoti po gol domaćina, a u 84. minuti gosti propuštaju još jednu priliku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ostalo je do kraja 1:1 i slavlje na jugu može početi.

Pet kola prije kraja Napoli je i matematički novi prvak Italije, imaju 16 bodova više od drugopalsiranog Lazija.

Top Komentari

Mostarac94
Klub koji tesko moze ko da mrzi, Forza Napoli !
5 0
vence
Simpatican klubic, kao Fiorentina, Valencia..uvijek tu negdje i omakne se u 100 godina jednom neki i trofej :)
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi