Nestvarne scene na ulicama Napulja

Nema spavanja večeras

Nestvarne scene na ulicama Napulja

Haris Zilić
Teme:

Nema spavanja večeras na jugu Italije. Ako Napoli ne izgubi u udinama od Udinesea bit će i matematički novi prvak Italije. To je titula koja se čeka 33 godine čak od 1990. godine i vremena Diega Armanda Maradone.

Sve generacije su večeras na ulicama Napulja, a poseban spektakl će biti na stadionu "Maradona".

Oko 54.000 navijača večeras će na velikom ekranu na stadionu u Napulju pratiti duel iz Udinesea, naravno riječ je o navijačima kkoji nisu uspjeli doći do ulaznica za meč protiv Udinesea.

Atmosfera na ulicama grada je već vatrena i pola sata prije početka utakmice stadion je krcat, neki navijači ne moguću ići pa su napravili spektakl ispred stadiona.

Ne možemo da zamislimo kakva će tek atmosfera biti ako Napolitanci večeras osiguraju titulu prvaka Italije, treću u historiji, prvu nakon 33 godine pauze.

Oglasi

Vrijedi spomenuti kako su cjelokupnu zaradu od prodanih ulaznica za zajedničko gledanje susreta s Udineseom čelnici Napolija odlučili dati u dobrotvorne svrhe. To znači da će više od četvrt miliona eura otići najpotrebitijima.

Za vikend su propustili prvu meč loptu za titulu kada su na svom terenu remizirali protiv Salernitane rezultatom 1:1, a tada im je trebao trijumf za titulu.

U Udinama večeras je i bod vrijedan i nema sumnje da će Napolitanci dati sve od sebe da ne izgube utakmicu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli je za sada na dvije osvojene titule, obje u danima Diega Maradone krajem osamdesetih i početkom devedesetih. Uz to, klub ima šest trofeja u Kupu Italije, posljednji u sezoni 2019/20, a dva puta je osvajao Superkup Italije.

Često su Napolitanci bili u sjeni velikana kao što su Juventus, Milan i Inter, ali sada je došlo njihovih pet minuta i treba da uživaju dok god traje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi