Sve je na 'Maradoni' bilo spremno za eksploziju, ali čekanje Napolija se nastavlja

Napoli nije osigurao naslov

Sve je na 'Maradoni' bilo spremno za eksploziju, ali čekanje Napolija se nastavlja

Midhat Šljivak
Teme:

Napoli danas nije uspio osigurati naslov prvaka Italije. Tim Luciana Spallettija je na stadionu 'Diego Maradona' dočekao Salernitanu i odigrao je meč bez pobjednika (1:1). Navijači su pripremili veliko slavlje na ulicama, ali na njega će još malo sačekati.

Napoli gotovo tri i po decenije čeka na osvajanje Scudetta. Sve je na ulicama Napulja i na stadionu 'Diego Maradona' bilo spremno za veliko slavlje, ali morat će sačekati narednu sedmicu.

Bilo je vidljivo na igračima Napolija da postoji određena doza nervoze. Od prve minute su bili bolji tim, ali nisu lagano dolazili do prilika za gol.

Imali su ipak dvije dobre šanse da postignu pogotke. Victor Osimhen je prvi prijetio, a zatim i Anguissa, no na odmor se odlazi bez golova.

U nastavku ista slika na terenu. Napoli ima posjed, pokušava slomiti otpor protivnika, a u 62. minuti dešava se eksplozija na 'Maradoni'. Mathias Olivera nakon kornera Raspadorija odlično pogađa glavom za 1:0 i erupciju oduševljena.

[twitter]https://twitter.com/footitalia1/status/1652680888541405188[/twitter]

Oglasi

Pokušao je Napoli završiti priču u ovom meču još jednim pogotkom. Stvorio je tim Luciana Spallettija još nekoliko dobrih šansi, no nisu ih iskoristili.

Zatim je kompletan stadion utihnuo u 83. minuti. Boulaye Dia pogađa za 1:1 i pokvario je ugođaj navijačima i igračima domaćeg tima.

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1652685929960579072[/twitter]

Krenuo je Napoli potom po pobjedu. Ochoa je nešto spasio, nešto su domaći promašili i ostalo je 1:1.

To znači da će Napoli titulu tražiti naredne sedmice ne gostovanju kod Udinesea.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 32. kolo:

Napoli - Salernitana 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi