Napoli odredio cijenu za Gonzala Higuaina

Predsjednik Napolija prozvao Juventus

Napoli odredio cijenu za Gonzala Higuaina

E. Čaušević

Argentinski napadač Gonzalo Higuain nakon sjajne sezone u dresu Napolija nalazi se na meti mnogih evropskih klubova.

Higuain je prošle sezone bio ubjedljivo najbolji strijelac Serije A, a svojim partijama skrenuo je pažnju mnogih klubova. Već nekoliko sedmica špekuliše se o tome da će napustiti Napoli, te da će karijeru nastaviti u Arsenalu ili Juventusu.

Ipak, nakon svih ovih medijskih natpisa oglasio se i predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis. On je kazao da Higuain ne ide u Juve jer ovaj klub ne može priuštiti to da ga plati.

"Ne ide u Juve jer nemaju para za njega. Ako neko ne plati 94 miliona koliko iznosi njegova klauzula onda Higuain neće napustiti Napoli. Jako malo je klubova koji mogu priuštiti to da dovedu Higuaina", rekao je predsjednik kluba iz Napulja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On je dodao da će Higuain već sljedeće sedmice doći u Napulj kako bi počeo pripreme za narednu sezonu italijanske Serije A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi