Napoli potopio Bolognu na San Paolu

Tim iz Napulja slavio sa 6:0

Napoli potopio Bolognu na San Paolu

Fudbaleri Napolija bez većih problema uspjeli su savladati Bolognu sa u okviru 34. kola italijanske Serije A. 

Tim iz Napulja je na svom San Paolo stadionu večeras ugostio Bolognu i na kraju sasvim zasluženo slavio sa visokih 6:0, a da se gostujući sastav neće dobro provesti moglo se naslutiti već u prvom poluvremenu. 

Na samom otvaranju utakmice vodstvo Napoliju je donio Gabbiadini. Mladi italijanski napadač je iskoristio asistenciju Mertensa i zatresao protivničku mrežu, da bi potom u 35. minuti isti igrač udvostručio prednost Napolija za sigurno vodstvo na poluvremenu. 

Terenska nadmoć Napolija viđena je i u nastavku utakmice. Mertens se u 58. i 80. minuti uspio upisati u strijelce i povisiti prednost na 4:0, a onda je dvije minute prije kraja utakmica postigao i svoj hat-trick. 

I kada se mislilo da će utakmica biti završena rezultatom 5:0, Napoli je uspio postići još jedan pogodak i ovaj put konačan rezultat je postavio Lopez. 

Nakon velike pobjede Napoli je i dalje drugoplasirani sa šest bodova manje u odnosu na vodeći Juventus, dok je Bologna na 14. poziciji.

Serie A, 34. kolo:

Napoli - Bologna 6:0

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti